Comunicat de presa ADRFR 21.04.2017

Comunicat de presa

 

 

Bucuresti, 21.04.2017 - Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania (ADRFR) considera adoptarea proiectului de lege care permite oricarei farmacii sa desfasoare si vanzare angro de medicamente, o masura riscanta si periculoasa pentru pacientii din Romania.

 

Adoptarea de catre Camera Deputatilor a proiectului legislativ care modifica in acest sens art. 800 alin.(2) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii va avea ca efect imediat posibilitatea farmaciilor de a redirectiona medicamentele adresate pacientilor romani catre comertul intracomunitar, accentuand in acest fel criza de medicamente existenta pe piata din Romania.

 

Masura aceasta vine pe fondul unei situatii extrem de delicate a sistemului farmaceutic din Romania, cauzata de preturile cele mai mici la medicamente in Uniunea Europeana, precum si de nivelul ridicat si imprevizibil al taxei clawback.

 

ADRFR isi exprima dezacordul pentru aceasta masura si atentioneaza Administratia Prezidentiala, Parlamentul Romaniei, Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale ca adoptarea proiectului de modificare a legii nr.95 / 2006 va genera un colaps in piata farmaceutica din Romania. Lista medicamentelor deficitare se va mari, ca urmare a lipsei de atractivitate a pietei din Romania si a deschiderii totale catre export pentru medicamentele destinate pacientilor romani.

 

Asociatia Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania solicita Presedintelui Romaniei, dl Klaus Iohannis sa nu promulge aceasta lege care nu respecta dreptul fundamental al pacientului roman la tratament, generand haos intr-un sistem farmaceutic subrezit de masuri contradictorii.

 

 

 

Cristina Pricop

Director Executiv

Logare

 

Noutati

adrf adrf adrf adrf adrf adrf